Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Un smartphone poate inlocui oricand… orice portabil!

/
/
/
/
image
img

Cativa cercetatori de la Scoala de Medicina Perelman din cadrul Universitatii Pennsylvania din Philadelphia sustin ca aplicatiile de monitorizare a activitatilor fizice sunt oarecum… corecte si in cazul smartphone-urilor, dar si in cazul oricarui portabil.

In cadrul cercetarii au fost testate 10 dintre cele mai vandute dispozitive si aplicatii de smartphone din SUA, care au fost folosite de 14 subiecti in timpul unor exericitii fizice in care au avut de parcurs intre 500 si 1.500 de pasi. Fiecare subiect purta asupra sa urmatoarele dispozitive: la brau – un pedometru si doua accelerometre, la incheieturi – trei dispozitive portabile, iar in buzunarele pantalonilor – doua smartphone-uri: pe unul rulau trei aplicatii, pe celelalt doar una. La finalul fiecarui traseu, erau calculati pasii facuti de persoana in cauza pe fiecare dintre dispozitivele mai-sus enumerate. La finalul cercetarii, s-a observat ca aplicatiile de smartphone-uri au fost doar putin decalate fata de numarul de pasi monitorizati prin alte metode, iar rezultatele de pe dispozitivele portabile au fost si mai diferite fata de monitorizarea paralela. Per ansamblu, diferenta dintre rezultatele de pe smartphone-uri si cele de pe portabile nu a fost atat de mare. „De vreme ce numarul pasilor reprezinta o parte importanta pentru ca aceste dispozitive si aplicatii sa masoare corect activitatea fizica, inclusiv calcularea distantei sau caloriile arse, trebuie notat ca acuratetea este extrem de importanta. (…) Studiul nostru a aratat ca aplicatiile de pe smartphone ar fi mai accesibile si mai convenabile pentru urmarirea sanatatii noastre”, a declarat autorul studiului, Mitesh Patel.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar