STIRI IT

Un smartphone de 3 euro

Daca vi se pare ca pretul telefoanelor mobile care folosesc sistemul de operare Android este prea mare, atunci probabil nu ati stat cu ochii pe modul in care evolueaza piata din India.

Freedom 251 este un nou telefon de la compania Ringing Bells care are un pret de 251 de rupii. Cat inseamna asta? In jur de 3 euro si 25 de centi. Nu este vorba de un pret care sa fie oferit la oferta speciala de vreo companie de telecomunicatii, pur si simplu costa 3.25 euro ca standard, din fabrica.

Probabil v-ati astepta sa fie vorba de un telefon cu un procesor care are un nucleu, mai putin RAM ca un Commodore 64 si un ecran cat un ceas digital din 1986. Dar in mod surprinzator, are o configuratie chiar impresionanta pentru acest pret.

Freedom 251 este echipat cu un procesor quad core care functioneaza la 1.3GHz, 1GB de memorie RAM, 8GB spatiu de stocare, suport pentru un card SD, camere de 3.2 si 0.3 megapixeli, plus o baterie de 1450mAh. Ecranul sau este de 4 inch si suporta o rezolutie de 960×560, iar sistemul de operare este Android 5.1. Da, suna mai bine ca majoritatea telefoanelor low-end pe care le puteti gasi la noi pe piata, la preturi mult mai mari, de la producatori autohtoni.

Telefonul este disponibil doar in India, asa ca probabil nu il veti vedea pe piata Europeana prea curand. Dar este un semn clar ca se pot face telefoane foarte, foarte ieftine.

Ce e drept, nu se stie exact cat de bine va functiona acest telefon, chiar daca pe hartie arata foarte bine.

[Ars Technica]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close