TECH

Un scurt istoric al difuzorului inteligent Apple HomePod

Un nou articol scris de Bloomberg susține că proiectul HomePod a avut un istoric extrem de dezordonat. Se spune că el a avut obiective diferite de-a lungul timpului, și a fost anulat și reînviat „de mai multe ori” pe o perioadă de cinci ani.

Bloomberg declară că totul a început ca un proiect de hobby inițializat de către un grup de ingineri, care l-au conceput inițial să fie un difuzor HiFi standard.

HomePod a fost inițial un proiect lateral început de acum cinci ani de un grup de ingineri care lucrau la Mac pe partea audio, și care doreau să creeze un difuzor care să sune mai bine decât cele vândute de Bose, JBL și Harman Kardon. Proiectele laterale la Apple nu sunt ceva ieșit din comun, unde angajații sunt încurajați să-și urmeze inspirația, atâta timp cât munca lor de zi cu zi rămâne pe primul loc. Inginerii vroiau un produs care să adune grupurile de audiofili. Mai mulți membri ai echipei improvizate proveneau de la firmele de difuzoare cu nume mari din industrie.

Se spunea despre unul dintre prototipuri că ar fi avut aproximativ un metru înălțime, plasându-l în rândul difuzoarelor HiFi convenționale.

A durat doi ani până când proiectul să primească codul oficial – numit B238 – și a fost adoptat de divizia de accesorii Apple, inginerii fiind mutați într-un birou din apropierea campusului companiei Cupertino. În acel moment, a fost conceput ca un difuzor inteligent, iar echipa a spus că au fost surprinși de Amazon care le-au luat-o înainte atunci când au lansat pe piață Echo.

Inginerii audio de la Apple au lucrat la o versiune timpurie a difuzorului HomePod timp de doi ani în 2014, când au fost orbiți de Echo, un vorbitor inteligent de la Amazon.com Inc., cu un asistent vocal numit Alexa. Inginerii de la Apple s-au acuzat în glumă între ei că au oferit detalii despre proiectul lor către Amazon, apoi au cumpărat un Echo, astfel încât să-l poată face bucăți și să vadă cum a fost ansamblat. Ei au considerat rapid calitatea sunetului Echo drept inferioară și s-au întors la lucru să realizeze un difuzor mai bun.

Au trecut mai mult de doi ani. Între timp, Echo-ul lui Amazon a devenit un succes printre consumatorii impresionați de capacitatea lui Alexa de a răspunde la întrebări, de a comanda pizza și de a activa sau dezactiva luminile.

Se zvonea că ambițiile mult mai limitate ale celor de la Apple ar fi fost o sursă de frustrare pentru unii dintre cei care au lucrat la proiect.

HomePod nu va putea să facă multe dintre lucrurile pe care Echo-ul le poate face. Amazon oferă mii de „abilități” (aplicații activate prin voce), care permit utilizatorilor să facă o serie de lucruri (inclusiv cumpărături de la Amazon). Google Home, care a debutat la începutul acestui an, este dotată în mod similar. HomePod va fi în mare parte limitat la redarea melodiilor de pe Apple Music, controlul dispozitivelor smart home optimizate de Apple și trimiterea de mesaje printr-un iPhone.

„Aceasta este o mare oportunitate ratată”, a spus unul dintre oamenii care au cerut să rămână sub anonimatul pentru a discuta o chestiune internă. Apple a refuzat să comenteze.

Spre deosebire de Echo, care este un dispozitiv independent, HomePod poate accesa numai aplicații de pe un iPhone – și doar câteva dintre acestea.

Când cineva îi cere lui HomePod să deschidă o aplicație de la terți, cererea nu va merge direct în cloud, la fel ca la Echo, ci la iPhone. Ca rezultat, dezvoltatorii nu pot scrie aplicații pentru HomePod. Ei trebuie să creeze versiuni modificate ale aplicațiilor deja existente pe iPhone. În plus, Apple a limitat tipurile de aplicații la mesagerie, liste de sarcini și note. Față de ce știe să facă Alexa, Siri pălește prin comparație.

Cea mai mare temere este că HomePod se va dovedi o versiune inferioară a lui Echo – în ciuda a ceea ce se așteaptă să fie o calitate superioară a sunetului.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button