Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Un Ryzen 7 4800HS apare în Time Spy

Ne apropiem de noua generație

Nu cred că mai avem mult de așteptat până ce vom avea parte de o lansare a primelor laptop-uri ce se folosesc de procesoarele AMD din seria 4000. Faptul că încep să apară rezultate cu procesoarele cu pricina prin Time Spy sunt un indicator destul de puternic.

Zilele trecute și-au croit drum pe internet rezultatele a două astfel de procesoare, intitulate R7 4800H și R7 4800HS. Acestea sunt procesoare cu 8 nuclee și 16 fire de execuție, construite pe procesul de 7 nanometri, reprezentând varianta de laptop a seriei 3000 ce există deja pe desktop. Totuși, sunt câteva diferențe notabile la modul în care procesoarele sunt construite, structura nefiind chiar atât de chipletată.

Scorul obținut de 4800HS a fost de 8730 de puncte, iar cel obținut de 4800H a fost de 8350. Pentru ceva context, un 3700X pentru desktop avea un scor de cam 10180, iar un i7 9700K are în jur de 8200.

Și care este diferența dintre aceste două modele? HS-ul, deși este mai performant, ar avea un TDP de doar 35W, cu 10W mai puțin față de varianta doar cu H în coadă. Însă reprezintă o selecție a procesoarelor cele mai eficiente rezultate din procesul de producție.

O dată exactă de lansare pentru noile diversele laptop-uri ce se vor folosi de noile procesoare nu există deocamdată. Presupun doar că se vor ivi în această primăvară pe piață. Există zvonuri că vom avea parte până și de un R9 pentru laptop.

Important este că cine vrea o grămadă de nuclee într-un sistem compact și portabil va avea de unde alege în curând.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button