PC

Un RX Vega X2 ar fi pe drum

Acum câțiva ani, AMD a minunat lumea cu o placă video numită Radeon 295X2. O bestie care avea nevoie de răcire pe lichid pentru a putea funcționa, și care avea un consum ce necesita o sursă în mod normal folosită pentru sudură electrică. Și dacă ar fi să ne luăm după zvonuri, și după consumul seriei Vega, istoria se va repeta.

Veștile care circulă acum prin internet sugerează că Asus ar pregăti o placă video construită folosind două procesoare Vega, un soi de RX VegaX2. Numele probabil nu va fi acesta, ci Ares, din moment ce nu ar fi o placă proiectată direct de către AMD, compania dând frâu liber partenerilor săi să experimenteze, ceva ce n-au prea putut să facă în cazul seriei Fury.

Această placă ar urma să aibă o putere totală de 25 TFLOPS pentru calcul de precizie standard FP32, 50 TFLOPS pentru jumătate de precizie, și ar putea consuma până la 600W. Asus n-ar avea de gând să facă prea multe plăci de acest fel, fiind gândite mai mult ca un soi de bibelou extrem de performant și aprig consumator de energie. Nici nu ar fi prima dată când această companie construiește astfel de minunății, Asus asamblând plăci video cu două procesoare grafice AMD încă de pe vremea seriei 5000.

Nu sunt deocamdată detalii oficiale sau o confirmare pentru existența acestei monstruozități.

[WCCFTech]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button