TECHPCRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Un RTX 3080 a fost zărit în poze

Și arată aparte

Răbdăm de ceva timp după următoarea generație de plăci video. Situația curentă mondială pus câteva bețe în roate tuturor, dar încep să se ivească semne că lucrurile vor reveni la normal pe acest segment.

Mai exact, zilele trecute s-au scurs pe internet imagini cu ceea ce pare a fi o placă video nouă de la Nvidia, având un RTX 3080 mare scris pe spate.

rtx 3080 leak 2

Designul acestui model este destul de diferit față de ce a creat până acum compania, cele două ventilatoare ale sale fiind amplasate fiecare pe o altă față a plăcii. Astfel, un capăt ar putea funcționa ca intrare, iar celălalt ca ieșire, cel puțin asta îmi imaginez.

Leak-ul nu a inclus alte detalii despre RTX 3080, dar prezența sa în imagini înseamnă că o dezvăluire oficială va sosi în viitorul nu foarte îndepărtat. Lansarea oricum ar trebui să aibă loc la toamnă.

Noua serie de plăci video de la Nvidia va aduce o arhitectură nouă, Ampere, precum și un proces de producție nou, pe 7 nanometri. Cumulativ, cele două lucruri ar trebui să ne ofere un salt de performanță mai însemnat față ce am văzut la seria 2000. Dacă avem noroc, prețurile nu vor sări din nou cu încă 50 de dolari în sus. Pe lângă performanța mai bună din jocuri ar trebui să ne așteptăm și la un salt pe partea de accelerare hardware pentru Ray Tracing.

{Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button