MORE

Un robot de securitate a fost luat la bătaie

Mai țineți minte acel banc despre robotul care prinde hoți ce în România este furat? Eh, începe să se adeverească gluma. Un robot de securitate a fost luat la bătaie, dar nu prin Vaslui, ci în Silicon Valley.

Knightscope K5 este un robot de securitate construit pentru a patrula prin parcări, fiind capabil să scaneze până la 300 de numere de înmatriculare pe minut, cu scopul de-a se asigura că mașinile sunt unde trebuie și că nu se întâmplă nimic suspicios. Varianta sa următoare chiar va fi capabilă să detecteze arme de foc, deși poate nu i-ar strica dacă ar fi în stare să detecteze și pumni.

Robotul a fost luat la bătaie de un individ în stare de ebrietate, fiind lovit și dărâmat la pământ. Omul în vârstă de 41 de ani a fost arestate de poliție, iar robotul de 1.5 metri a suferit doar câteva zgârieturi.

Totuși, se pare că robotul nu este tocmai nici el ușă de biserică. În trecut acesta fost implicat în incidente în care a dărâmat și călcat copii pe picioare, dar fără să fie provocate răni.

Sigur, nu este tocmai un T-800, dar Skynet trebuie să înceapă cu ceva.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. Pingback: Un robot de securitate a fost luat la bătaie - Pro Team Romania
  2. „se pare că robotul nu este tocmai nici el ușă de biserică”, ce comparatie :)))
    „a dărâmat și călcat copii pe picioare”, are picioare?? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button