MORE

Un R7 370 ingramadit intr-un APU

Bristol Ridge va fi prima generatie de procesoare lansate de AMD pentru platforma AM4, cea care suporta DDR4, asa ca este o veste foarte buna ca nu va fi vorba de un banal APU ca toate de cele lansate pana cum, ci un APU cu o componenta video foarte consistenta.

Cele mai recente zvonuri indica posibilitatea ca urmatorul APU pe care il va lansa AMD, din seria Bristol Ridge, va include echivalentul unui R7 370 pe partea de grafica. Adica 16 unitati de compute, totalizand cam 1024 de nuclee. In alte cuvinte, mai mult decat avea un R7 260X, o placa video considerata ca fiind bunicica pentru jocuri, in sensul ca orice ai avea mai slab e in mare parte o pereche de porturi grafice legate de un cartof.

Desigur, nu va avea tocmai la fel de multa energie pulsand prin circuitele sale ca o placa video dedicata, avand o racire mult mai firava si imparte VRM-ul cu procesorul. Si chiar daca DDR4 va oferi mai multa latime de banda decat DDR3, tot nu prea se compara pe partea de necesitari ai procesarii grafice cat GDDR5. Ca sa nu mai zic de HBM2.

Dar, hardware-ul, fizic, este dublu fata de orice APU produs anterior de AMD, asa ca macar va avea performanta clar superioara. Partea de procesare x86-64 va fi bazata tot pe iteratiile lui Bulldozer, dar pe 28 de nanometri.

AMD inca nu a confirmat acest zvon, dar sa speram ca se va adeveri. Nu de alta, dar ar face gaming-ul pe low end mult mai viabil.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Eu am un r7 360 si ei vor sa puna intr-un APU un r7 370 (ma intreb cat o sa coste APU-ul in vedere ca un 370 e cam 700 ron si daca ai un 370 vrei si un procesor bunicel ,banuiesc ca o sa fie cam 1200 ron).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button