PC&Consoles

Un pusti de 11 ani isi taie degetul pentru ca jocuri mobile!

Acest redactor este cunoscut pentru faptul ca obsedeaza pe anumite jocuri sau subiecte. Pe de alta data multi dintre noi acordam prea multe atentie unui joc, fie ca este vorba de un MOBA, un FPS sau RTS. Toti am pierdut sute de ore in Dark Souls doar pentru a ne demonstra ca putem termina jocul fara un bon fire activat sau Fallout 4 doar cu melee si tot asa. Dar sa ajungi sa iti tai degetul pentru a-ti invata parintii minte … pare un pic exagerat.

Incidentul, care il are protagonist pe un copil de 11 ani din China numit Xiaopeng, pare sa fi luat cu asalt prima pagina a ziarelor, multe dintre acestea acuzand dependenta si felul in care aceste jocuri te fac sa te comporti. Bine, pana la urma si un meci de biliard se poate transforma in ceva competitiv, dar nu merita nimeni sa piarda un deget. 

Micutul si-a taiat varful degetului pentru ca parintii i-au interzis sa se mai joace  jocuri mobile, acestia incercand sa ii stapaneasca micutului obsesia. Credem noi ca pe buna dreptate. Problema este ca pustiul nu a fost de aceasi parere, spintecand degetul, trecand prin os, in esenta sectionand varful degetului in semn de protest.

Reconstructia degetului afectat a durat 3 ore, doctorul reusind sa ii reataseze tanarului degetul la loc, dar, pentru ca acesta este inca tanar, nu se stie daca operatia a avut sau nu succes.

Este inca un semnal de alarma destul de evident. Multi parinti tind sa isi creasca copilul cu tableta sau cu telefonul, alienand in esenta copilul de la activitatile sociale obisnuite, iar daca in acest mix se mai adauga si o personalitate puternica a copilui, parinti care permit un pic cam multe, rezultatul poate sa fie unul mai tragic decat in aceasta stire.

Noi putem sa tragem un semnal de alarma. Sigur, unii dintre voi vor spune ca: „Bataia este rupta din rai”, dar pana la urma: „Prinzi mai multe muste cu miere decat cu otet.” O vorba buna la timpul ei poate face miracole. Iar un copil cu o tableta in mana mai mult de 2 ore pe zi este o problema. Asta este parerea noastra… a voastra?!

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button