MORE

Un pusti de 10 ani sparge Instagram si primeste 10.000 de dolari

Un tanar precoce a castigat recompensa de 10.000 $ data de Facebook pentru depistarea bug-urilor după ce a descoperit o modalitate de a sterge comentariile altor utilizatori din serverele Instagram.

Tanarul, un copil finlandez in varsta de 10 ani, numit Jani, a afirmat ca defectul de securitate putea chiar sa-i permita sa stearga comentariile si caption-urile Instagram ale lui Justin Bieber, daca ar fi vrut. Jani a prezentat hack-ul sau echipei Instagram prin stergerea unui comentariu postat pe un cont de test. Asa cum tatal băiatului a declarat site-ul de stiri finlandez Iltalehti, Jani si fratele sau geaman sunt destul de prolifici la facut gauri în site-uri aparent sigure, dar hack-ul Instagram a fost cel mai mare de pana in prezent.

Premiul de 10.000 $ a fost parte a programului Bug Bounty Facebook, care ofera recompense pentru hackeri white hat si alti cercetători care găsesc bug-uri sau defecte de securitate in codul lor. In 2015, Facebook ar fi platit $936.000 catre 210 cercetatori diferiti, dintr-un total de 13.000 de depuneri. 102 dintre aceste observatii au fost considerate „de mare impact.”

[Mashable]

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button