MORE

Un pusti de 10 ani sparge Instagram si primeste 10.000 de dolari

Un tanar precoce a castigat recompensa de 10.000 $ data de Facebook pentru depistarea bug-urilor după ce a descoperit o modalitate de a sterge comentariile altor utilizatori din serverele Instagram.

Tanarul, un copil finlandez in varsta de 10 ani, numit Jani, a afirmat ca defectul de securitate putea chiar sa-i permita sa stearga comentariile si caption-urile Instagram ale lui Justin Bieber, daca ar fi vrut. Jani a prezentat hack-ul sau echipei Instagram prin stergerea unui comentariu postat pe un cont de test. Asa cum tatal băiatului a declarat site-ul de stiri finlandez Iltalehti, Jani si fratele sau geaman sunt destul de prolifici la facut gauri în site-uri aparent sigure, dar hack-ul Instagram a fost cel mai mare de pana in prezent.

Premiul de 10.000 $ a fost parte a programului Bug Bounty Facebook, care ofera recompense pentru hackeri white hat si alti cercetători care găsesc bug-uri sau defecte de securitate in codul lor. In 2015, Facebook ar fi platit $936.000 catre 210 cercetatori diferiti, dintr-un total de 13.000 de depuneri. 102 dintre aceste observatii au fost considerate „de mare impact.”

[Mashable]

 

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button