MORE

Un pusti cheltuieste 37000 de euro pe aur in Game of War Fire Age

Povesti de groaza cu sumele exorbitante pe care oamenii le cheltuiesc pe chestii din jocuri, circula de cand sunt posibile microtranzactiile si cumparaturile in-app. Dar un tanar din Belgia a depasit orice imaginatie: la doar 15 ani a cheltuit 37000 de euro (!!!) pe aur in jocul de strategie Game of War Fire Age.

Conform publicatiei Nieuwsbald, pustiul a cumparat aur in joc folosindu-se de cardul de credit al bunicului sau. Informatiile de pe card i-au fost date de mama lui, care si-a rugat fiul sa o ajute sa cumpere si sa downloadeze o carte electronica pe tableta ei. Dupa ce si-a legat cardul la propriul cont de iTunes, copilul a cheltuit mii de euro pe aur in Game of War Fire Age in cursul catorva luni. Mama baiatului sustine ca odrasla sustine nu stia ca risipeste bani reali.

Exista o reala ingrijorare referitoare la cumparaturile in aplicatii ce se auto-denumesc „gratuite”, fapt ce a facut Uniunea Europeana sa recomande ca aplicatiile construite pe un asemenea model sa nu se mai intituleze „gratuite”. Magazinul virtual Google si-a schimbat politicile astfel incat sa respecte noile reguli. Si Apple a intervenit in trecut, cand copiii au facut cumparaturi mari in aplicatiile lor gazduite in AppStore.

Tags

Related Articles

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close