GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Un prototip de Nintendo Wiimote apare la licitație

Cu vreun deceniu în urmă, bătălia aprigă dintre Playstation și Xbox a intrat într-un con de umbră în fața maniei generate de consola Nintendo Wii, care a dominat piața pentru foarte mult timp, în mare parte mulțumită metodei sale de control.

Wiimote era un concept simplu de înțeles și atât de ușor de folosit încât a putut accesa un public adesea paralel cu jocurile video. Însă acest Wiimote nu era tocmai făcut să funcționeze pentru consola Wii, ci pare să fi fost mai mult invers.

În cadrul unei licitații din cadrul Yahoo Auctions din Japonia și-a făcut apariția o variantă primitivă a Wiimote-ului, care nu este menit pentru consola Wii, și probabil nici nu ar funcționa pe unul. Dispozitivul de control a fost construit special pentru consola GameCube.

Spre deosebire de varianta construită pentru consola Wii, aceasta vine cu un cablu care trebuie atașat la un port de pe consolă, iar nunchaku-ul este atașat printr-un cablu ethernet. Bara de senzori, mai mare decât cea din varianta finală, vine și ea cu o metodă de atașare neașteptată la consolă. Este menită să funcționeze prin inserarea unui conector special în slotul de car de memorie.

Nu se știe exact cât de bine chiar funcționează acest ansamblu pe un GameCube, dar cine va cumpăra prototipul foarte probabil îl va testa.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button