PC

Un procesor Ryzen cu 16 nuclee ar fi în lucru

Dacă v-ați uitat la platforma Summit Ridge și v-ați gândit „Știi ce? Procesorul ăsta ar fi mai bun dacă putea accesa 4 canale de memorie.”, atunci aveți cam aceeași idee pe care pare să o aibă și AMD.

Umblă vestea prin internet, mai exact de la Canard PC, că AMD ar lucra la o variantă și mai mare a procesorului curent de top din seria Ryzen… sau o variantă ciuntită a unui procesor de server Naples. Depinde cum vedeți situația.

Acest procesor ar urma să aibă 16 nuclee fizice și 32 de nuclee virtuale, iar placa de bază pentru care este construit nu va fi una AM4 și nu folosește chipset-urile actuale. În schimb, Canard PC susține că va fi un socket de tipul LGA, ca cele Intel, cu numele SP3r2, iar placa chipset-ul va fi X399, cu suport pentru memorie Quad Channel. Acest procesor va avea un TDP de 150W, iar frecvențele sale vor fi mult mai mici decât Ryzen, de numai 2.4 GHz în standard și în boost de 2.8GHz.

Procesorul este practic asamblat din două pastile de Ryzen legate între ele, ceea ce ar putea agrava problemele de performanță prezent în unele jocuri în cazul procesoarele cu 8 nuclee curente. Totuși, probabil nu va cumpăra nimeni un procesor cu 16 nuclee pentru jocuri. Prețul pentru această creație este necunoscut, dar considerând că cel Intel cu 10 nuclee costă 1700 de dolari, AMD l-ar putea vinde la 1000 și tot ar putea reprezenta o soluție atractivă pentru cei care au nevoie o stație de lucru serioasă.

Platforma cea nouă și procesorul cu 16 nuclee ar urma să fie fie disponibile anul acesta, cândva pe parcursul următoarelor 6 luni.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button