MORE

Piton, un procesor Open Source cu 25 de nuclee

Open Source nu se mai referă de ceva vreme doar la software, ci și la hardware. Iar cea mai recentă tehnologie care să fie produsă pe acest concept este procesorul Piton cu 25 de nuclee.

Acest procesor a fost realizat de universitatea Princeton ca o dovadă a funcționalității designului făcut încă de anul trecut pentru un CPU care poate fi modificat de oricine are priceperea și apoi produs de oricine are abilitatea. Vorbim totuși de producție de procesoare, nu de imprimare 3D. Așa că acest procesor a fost construit la IBM, folosind linia de producție de 32 de nanometri.

Procesorul Piton nu este tocmai genul de lucru pe care îl vei vedea la cerințele de sistem pentru GTA 6. Este construit din 25 de nuclee, bazate pe un design modificat al lui OpenSPARC T1, care funcționează la o frecvență de 1GHz și conține trei rețele de comunicare pe procesor.

Acest procesor este gândit în mare parte pentru aplicații de server sau pentru cloud, fiind scalabil până la câteva sute de mii de nuclee, și oferind o alternativă de cost redus față de tehnologia disponibilă în comerț.

Construirea lui Piton este importantă, deoarece este cel mai mare procesor realizat până acum în cercurile academice. În mod normal dezvoltarea și producția conceptelor de acest gen având loc la marile companii de procesoare.

Dacă vreți să aflați mai multe despre Piton, vă încurajez să aruncați o privire peste pagina oficială a proiectului.

[Bit-Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button