PCȘtiri ITTECH

Un posibil GTX 2060 apare în 3DMark

Ne mai despart doar câteva ore de anunțul plăcilor video Nvidia noi, cele dedicate publicului larg și în speță segmentului de gaming. Dar pentru că știu că nu aveți răbdare, hai să aruncăm o privire peste ceea ce pare a fi rezultatul unui GeForce GTX 2060 în 3D Mark Fire Strike.

Subliniez că este un GTX 2060, nu un RTX 2060… bine, Fire Strike nu a identificat placa video, așa că are șanse bune să fie un test oarecum autentic. Distincția este importantă, deoarece RTX presupune prezența unei componente în GPU care să se ocupe de calcule referitoare la Ray Tracing. Această componentă ar fi, astfel, indisponibilă pe plăci precum 2060, ducând la o segmentare a seriei și a bazei de instalare potențiale pentru jocurile care folosesc Ray Tracing.

Performanța obținută de această placă video în Fire Strike este asemănător cu ce ar putea obține un 1060 cu 6GB de VRAM… dacă ar funcționa la o frecvență de cam 1.9GHz spre 2GHz. Așa că vom avea parte de o îmbunătățire a puterii, însă o scădere a capacității de memorie. GTX 2060 ar avea doar 5GB de memorie video, în loc de 6 sau 3. Asta nu ar fi chiar așa de ciudat, din moment ce există o variantă de 1060 cu 5GB de memorie vândută doar pe teritoriul Chinei.

Cine știe, poate în această generație, dacă vrei să iei un GTX 2060 vei avea o opțiune ceva mai clară, nu vreo 5 variante care sunt în unele situații cam vag diferențiate.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button