TECHRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Un nou tip de baterie ce crapă abia după 16 ani

Sau după 2 milioane de kilometri

Încă o lună, încă o tehnologie de baterie promițătoare care probabil își va face apariția sub o formă comercială cândva până la sfârșitul acestui secol. De această dată o companie numită Contemporary Amperex Technology,  din China, susține că a reușit să creeze o baterie ce are o anduranță de aproape 2 milioane de kilometri, sau de 16 ani, în funcție de ce se întâmplă mai înâti.

Asta nu înseamnă că trebuie reîncărcată o dată la 16 ani. Anduranța se referă la cât de mult poate funcționa până ce probabil va lua foc sau va deveni pur și simplu neutilizabilă. Dacă ați ținut cumva un telefon modern mai mult de trei ani, probabil ați sesizat cum nu prea mai ține baterie ca pe vremuri, din moment ce își pierde capacitatea.

Creația celor de la compania menționată sus spune că a reușit să facă o baterie care reușește să își mențină capacitatea pe termen lung. Nu vrea să spună cum. Am zero detalii despre tehnologia efectivă. Tot ce pot să vă spun este că o baterie de acest tip va costa cu 10% mai mult față de una tradițională. Ceea ce nu ar fi rău, din moment ce trebuie înlocuită mult, mult mai târziu.

Totuși, Elon Musk în sine pare să fi făcut o vizită la compania respectivă și intenționează să se folosească de noul model de baterie la noile mașini Tesla Model 3 ce vor fi produse tot în China.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button