MORE

Un nou tip de baterie a fost dezvoltat, una care nu isi pierde capacitatea

Bateriile tind sa aiba o mica problema, daca le incarci de prea multe ori ajungi sa stai cu telefonul mai mult in priza, din moment ce capacitatea scadecu timpul pana la nivelul unui cartof. Dar aceasta problema a fost rezolvata.

Mya Le Thai, o candidata la doctorat din cadrul Universitatii din Irvine California, a descoperit accidental un mod prin care capacitatea bateriilor poate fi pastrata chiar si dupa 200 de mii de cicluri de incarcare/descarcare. Pentru un cadru mai bun de referinta, o baterie normala are tendinta sa crape dupa 5000 de cicluri de incarcare/descarcare.

Realizarea acestei baterii implica folosirea unor nano-fire de aur pentru transferul si stocarea de energie. Acestea sunt in mod normal foarte fragile si ineficiente, dar dupa ce au fost acoperite cu un strat de dioxid de mangan… eh, tot nu au dat rezultate mai bune.

Dar dupa ce a fost aplicat si un strat de gel, similar cu Plexiglas, firele s-au dovedit a fi foarte rezistente. Asa ca pentru ca cineva a decis la finalul unui experiment esuat sa aruce inca un ingredient in formula, in viitor s-ar putea sa nu schimbati telefonul la fiecare doi ani, pentru ca bateria este moarta.

[The Inquirer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. 5000 de cicluri de încărcare?! Încarc telefonul de 365 de ori pe an, așa ajunge la peste 13 ani. Chiar nu prea cred

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button