MORE

Un nou succes de Crowdfunding pare a fi un fals ordinar

Unul din dezavantajele majore ale conceptului de crowdfunding, prin care un grup de oameni se strang la un loc pentru a finanta un proiect, este ca in unele cazuri acel proiect se dovedeste a fi o minciuna gogonata. S-a intamplat cu Solar Roadways, Ouya si multe altele, iar acum pare sa fie un nou membru la aceasta lista, Triton.

Ce este Triton? Este un dispozitiv care si-a facut aparitia pe Indiegogo acum doua saptamani, care in acest timp a strans peste 800 de mii de dolari. Triton promite ca poate oferi oamenilor abilitatea de-a respira sub apa timp de 45 de minute.

https://youtu.be/IyrQc1Z4g3Y

Ar face asta printr-un sistem de filtrare care poate sa extraga oxigen din apa, folosind o serie de filtre si membrane, care apoi este stocat intr-un rezervor minuscul.

Problema cu Triton este ca la nivel tehnologic nu prea functioneaza. Mai multi critici au atras atentie asupra faptului ca acest dispozitiv ar trebui sa filtreze intre 46 si 90 de litri de apa per minut pentru a putea aproviziona suficient de mult oxigen utilizatorului. Cu o baterie atat de mica, acest proces nu prea pare realizabil.

j48egqvvvxiakt3g2y8l

Nu numai asta, dar acel oxigen ar trebui stocat, iar rezervorul nu prea pare a fi suficient de voluminos pentru asta, cel putin nu fara o pompa care ar avea iarasi nevoie de o baterie consistenta.

Totusi, faptul ca nu poate functiona practic nu a impiedicat proiectul sa stranga o suma colosala de bani. Foarte probabil va trece de un milion de dolari in curand.

[Gear Junkie]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button