MORE

Un nou standard Wi-Fi cu raza dubla a fost stabilit

V-ati saturat de acele momente in care iesiti din camera unde se afla router-ul Wi-Fi si pierdeti de-odata semnalul din cauza unui perete? Sau iesiti pana in curte si trebuie sa tineti telefonul indreptat inspre usa pentru a vedea un clip de Youtube? Eh, asta s-ar putea schimba in curand, multumita unui nou standard care tocmai ce a fost aprobat de Wi-Fi Alliance, numit HaLow.

Standardul nu presupune sa va imbracati in verde si sa va spuneti Master Chief, ci este o tehnologie wireless noua care functioneaza pe o alta banda fata de solutiile contemporane. Numit si 802.11ah, acest standard utilizeaza banda de 900Mhz, ceea ce ii ofera doua avantaje clare fata de semenii sai de 2.4Ghz si 5GHz, distanta si penetrare.

Semnalul emis de o antena a unui router cu suport pentru HaLow poate atinge distante duble fata de tehnologia existenta, si poate penetra mai bine obiecte solide, cum ar fi ziduri.

Nu s-au oferit detalii despre ce viteze se pot atinge pe spectrul de 900MHz, dar probabil nu vor fi la fel de mari ca cele de pe 5GHz. Momentan nu sunt routere care sa se foloseasca de noul standard, dar probabil vor fi disponibile de anul viitor.

[Tom’s Hardware]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close