MORE

Un nou software te lasa sa iti faci vedeta pereferata sa spuna ce vrei tu

Probabil multi dintre voi si-au dorit sa se distreze putin cu un personaj dintr-un film sau un joc, facandu-le sa spuna cele mai stupide lucruri posibile. Daca pana acum cateva zile acest lucru nu era posibil, decat daca erai dispus sa pierzi sute de ore in software-uri de editare grafica, acum totul pare sa fie mult mai simplu.

Ati putea avea aceasta ocazie in curand. Cativa cercetatori au construit un sistem de detectie a fetei care permite suprapunerea unor expresii faciale peste cele ale persoanelor din video.

Software-u foloseste un webcam banal pentru realizarea unui model 3D a fetei umane in timp real, iar apoi o distorsioneaza pentru a se potrivi cu detaliile faciale din secventa video. Rezultatul, dupa cum puteti vedea, arata neasteptat de bine, ba chiar real. Poti face un Vladimir Putin foarte serios sa se strambe sau pe Donald Trump sa taca din gura.

Aceasta functie nu va fi integrata de indata in vreun software comercial, dar implicatiile pentru creatorii de video sunt mari daca va fi folosit la ceva mai mult ca proiectele universitare.

Poate fi folosit ca o unealta pentru a-ti bate joc, alaturi de prieteni, de vedete, sau sa pui persoane celebre sa citeze replici din filme fara sa fie nevoie sa le animati fetele cadru cu cadru. In alte cuvinte, ar fi bine sa fiti gata pentru o era in care si cel mai credibil video ar putea fi o facatura computerizata.

[Matthias Niessner]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button