GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Un nou remake PT, mai aproape de realitate

Varianta curenta a demoului ajuns cult clasic pe Playstation 4 a fost creata de un singur om, in Unreal Engine 4.

Remakeul ii urmeaza altui proiect, despre care va spuneam in urma cu ceva timp ca a fost dat jos de Konami si a fost realizat de Artur Łączkowski, fiind oferit pentru descarcare gratuita pe itch.io. Fara a fi o replica exacta a originalului, actualul demo se apropie destul de mult de acesta, reusind sa recreeze intr-o buna masura atmosfera si chiar unele dintre spatiile primului titlu.

In caz ca nu stiati, PT (Playable Teaser), este un scurt joc horror aparut initial fara mare reclama pe Playstation 4 in 2014, ajuns insa in foarte scurt timp o experienta cult. Atmosfera lui bizara i-a cucerit pe gameri, iar cei rabdatori sa ii gaseasca toate secretele au fost recompensati la timpul respectiv cu trailerul pentru un nou joc in seria Silent Hill, numit Silent Hills. Continuarea acestei povesti de succes a fost insa de alta factura, cu proiectul Silent Hill anulat si Sony retragand PT din magazinul lor virtual.

De atunci, gamerii care aveau deja titlul instalat pe consola au gasit si mai multe secrete mascate in nivelele jocului, unul dintre cele mai cunoscute fiind o locatie noua unde putea fi gasita Lisa, dusmanul fantomatic al playerului. Reputatia PT nu a facut decat sa creasca de-a lungul anilor, timp in care gamerii au tot cautat un inlocuitor prin mai multe remake-uri, ultimul fiind inchis de Konami in luna iulie a acestui an.

Este de asteptat ca varianta curenta, creata de Artur Łączkowski, sa aiba aceeasi soarta, insa poate creatorul va fi recompensat de Konami cu o bursa in interiorul companiei, tinand cont ca aceeasi oferta i-a fost facuta si developerului aflat in spatele remakeului anterior. Daca masurile Konami de a retrage aceste clone de PT sunt sau nu parte dintr-o strategie care tinteste lansarea unui succesor adevarat al lui PT ramane de vazut, insa pana acum nu exista niciun anunt oficial in directia aceasta.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button