PC

Un nou record a fost stabilit în Cinebench… ce a stricat benchmark-ul

Cinebench este un benchmark foarte popular, în special pentru testarea capacității unui procesor sau a unei plăci video de-a genera imagini 3D.

Există însă o problemă. Cinebench R15 nu prea funcționează cum trebuie în momentul actual, motiv pentru care testele efectuate pe acest benchmark devin cam irelevante la un anumit nivel. Care este acel nivel? Sistemele de calcul cu peste 200 de fire de execuție.

Site-ul STH a efectuat un test pe o configurație cu 4 socket-uri, fiecare având un Intel Xeon Platinum 8180. Acesta este un procesor de server cu 28 de nuclee fizice și 56 de fire de execuție, prin Hyperthreading. Nivelul de performanță atins de acest sistem în Cinebench R15 pare să fi stabilit un nou record mondial pentru un PC cu 4 procesoare, depășind 11500 de puncte… uneori.

De ce? Fiindcă benchmark-ul este completat prea rapid pentru ca procesorul să se activeze așa cum trebuie. Funcția de Turbo nu are timp să intre în efect, așa că procesorul nu este folosit la potențialul său maxim. Variația între teste este de aproape 2000 de puncte. Pentru context 2000 de puncte este punctajul unui i7 Broadwell cu 10 nuclee, așa că e o marjă de eroare ce trebuie adresată de creatorii lui Cinebench.

Cu puțin noroc, următoarea variantă făcută de Maxon va fi mai capabilă să testeze sisteme atât de potente. Nu de alta, dar varianta curentă suportă până la 256 de fire de execuție, așa că ar fi bine să o facă așa cum trebuie.

[Server The Home]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button