MORE

Un nou protocol de e-mail criptat a fost creat

Clasicul e-mail va deveni mult mai sigur in viitor, deoarece un nou protocol de securitate a fost realizat pentru a spori factorul de siguranta a mesajelor trimise prin internet.

Acest standard nou se numeste SMTP STS, sau mai pe lung: Simple Mail Transfer Protocol Strict Transport Security. Este o extensie a protocolului de e-mail folosit de la inceputul veacului, facut sa mearga alaturi de alte protocoale de securitate, precum STARTTLS, si sa acopere pe cat mai multe brese de securitate cu putinta existente in acest moment. Genul de lucruri care permit interceptarea mesajelor, citirea lor, redirectionarea sau blocarea lor efectiva.

SMTP STS va permite ambelor servere implicate in transferul unui e-mail sa se identifice reciproc, folosind metode criptografice care nu pot fi interceptate sau mascate, cel putin nu fara foarte, foarte mult efort. Genul de efort care nu va fi aplicat user-ului de rand, ci mai mult centralelor nucleare din Iran, sau altor tinte similare.

Acest nou protocol se afla acum in fata celor de la IEEE, urmand sa se ajunga la o concluzie despre implementarea sa in viitorul apropiat. SMTP STS are deja un numar mare de suporteri importanti, precum: Microsoft, Google, Yahoo, LinkedIn si Comcast.

Implementarea sa ar insema ca e-mail-urile tuturor vor avea un grad mai mare de securitate pe viitor

[Softpedia]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button