PC

Un nou GeForce GTX 1060 este pe drum

Nvidia se pare că pregătește un nou model de GeForce GTX 1060, al treilea la număr, tot cu 3GB de memorie video.

Această placă video va fi bazată pe un procesor grafic diferit față de celelalte modele, unul numit GP104-140, nu GP106-300. Această placă video nu pare de parcă va purta un alt nume față de variantele normale, doar că va un procesor diferit, descris ca fiind ceva mai puțin eficient.

În alte cuvinte, plăcile video GP104-140 vor consuma ceva mai mult curent, fiind vorba de procesoare care nu erau suficient de bune cât să fie folosite la a produce GTX 1080, GTX 1070 și edițiile mobile. Totuși, pentru GTX 1060 ar trebui să își facă bine treaba.

Nu sunt detalii despre preț, dar sunt despre disponibilitate. Acest model va fi disponibil doar în China, la fel ca acel Radeon RX 470D.

Tare ar fi frumos dacă Nvidia ar încerca o metodă diferită de numire a plăcilor video din această serie, poate cu un Ti pentru varianta completă, poate cu un LE pentru cele mai firave. Sistemul a funcționat de minune pe vremuri.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

5 comentarii

  1. Normal, uite de aia nu cumpar de la nvidia, prosteala pe fata, la modelele 3 si respectiv 6 gb trebuiau sa scoata din prima 4 cu 8 dar nuuu domnule trebuie sa mai mulga fraierimea, pff mi e sila, nu de ei ci de boii care ii sustin in astfel de practici.

    1. Tipul de memorie pe 192bit și (doar) 1280 nuclee CUDA nu permite o memorie de 8GB fără să repete magăria făcută cu GTX 970. Pur și simplu memoria nu mai „pica” simetric ( ca să înțeleagă toată lumea).

  2. NU imi place modelul nVidia. Da, ai cateva FPS-uri in plus fata de AMD, cativa Wati in minus (ca doar e la moda sa fi eco acuma), dar pe mine nu m-au convins. In special Gsync, care mi se pare o aberatie sa o faci cu tehnologie proprietara si sa-ti obligi clientii sa cumpere doar placi nVidia, dupa aia aberatia GeForce Experience si Gameworks.
    Sa fie sanatosi, long live AMD.

    1. Freesync este mult peste Adaptive Vsync la fel cum Gsync si el la randul este mult peste. Freesync este o rezolvare eleganta si a devenit standard VESA, orice producator o poate adopta, pe cand Gsync este strict nVidia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button