PC

Un nou gadget de 300 de dolari fura cheile de criptare fara prea mult efort

Nimeni nu mai este in siguranta in era digitala, datele tale fiind la mila oricui capabil sa scrie o linie de comanda mai isteata. Din pacate acum poti sa… cumperi linia de comanda: un nou gadget de 300 de dolari fura cheile de criptare fara prea mult efort, ba mai mult, este aproape imposibil de oprit.

Inchipuiti-va ca exista o unealta care permite hackerilor sa ia chei criptate pentru calculatorul vostru direct din aer. Nu o puteti opri protejandu-va reteaua de wifi cu parola si nici macar renuntand la ea definitiv. Inchiderea Bluetooth-ului se va dovedi de asemenea inutila. De ce? Pentru ca micutul device poate fi usor ascuns intr-un obiect aflat in apropierea computerului sau lipit sub masa, si nu foloseste metodele conventionale de comunicare pentru a prelua datele. In schimb citeste undele radio emise de procesorul computerului vostru si deocamdata nu puteti face nimic sa il impiedicati.

Cercetatorii de la Universitatea Tel Aviv si Technion, un centru de cercetare israelian, au creat aceasta unealta de hacking. Device-ul, care la asamblare utilizeaza componente usor de gasit, in valoare de aproximativ 300 de dolari, este de dimensiuni reduse si se numeste PITA (Portable Instrument for Trace Acquisition).

Articole asemanatoare

Back to top button