GAMING

Un nou exploit 3DS pentru aplicatia Youtube deschide consola pentru pirati?

Un nou exploit 3DS pentru aplicatia Youtube creaza o serie de probleme, consola putandu-se debloca acum, trecandu-se de region-lock, care nu permite decat jucarea anumitor jocuri in functie de regiunea de provenienta, mai mult, este posibil ca acest exploit sa permita piratarea jocurilor, dar si adaugarea unui canal Homebrew, lucru pe care multi utilizatori l-au cerut.

Este important de notat faptul ca un individ care foloseste programe Homebrew pe consola sa nu este neaparat un individ care pirateaza jocuri, ci unul care doreste o platforma deschisa. Noul exploit al aplicatiei Youtube pe 3DS pare sa deschida portile unui nou val de posibile vulnerabilitati.

Conform celor de la Wired UK, un hacker numit  Jordan “smealum” Rabet a descoperit exploit-ul in cauza, acesta folosind aplicatia Youtube pentru a trece de restrictiile regionale impuse de Nintendo pe 3DS, numind „hack-ul” Rubehax, adaugand chiar si un Vine in care demonstreaza cum acesta poate rula un Homebrew Launcher pe 3DS.

Exploit-ul reuseste sa indeparteze orice fel de restrictii pe care hardware-ul 3DS il are, reusind sa emuleze acum si jocuri de pe platforme mai vechi precum SNES si NES, in detrimentul celor de la Nintendo, care inca mai vand titluri clasice in magazinul virtual. Problema este ca nu toate titlurile cerute de fani sunt prezente, motiv pentru care si aparitia Homebrew Launcher-elor pe handheld-urile Nintendo in trecut si in prezent. Pe langa asta, exploit-ul dovedeste ca orice 3DS poate rula jocuri NTSC si PAL fara probleme, indiferent de provenienta lui.

Hacker-ul nu este la prima abatere de acest gen, acesta fiind responsabil si pentru un alt hack la jocul Cubic Ninjala drept vorbind mai putin functional, totusi, problema este daca acest exploit va deschide usile pirateriei sau nu, fiind clar ca Nintendo ca nu vor sta cu mainile in san!  

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close