Telefoane

Un nou bug WhatsApp ar putea afecta 200 de milioane de utilizatori

Firma de securitate cibernetica Check Point pune pe jar intreaga comunitate WhatsApp, acestia descoperind un bug care ar putea afecta peste 200 de milioane de utilizatori.

Bresa de securitate ar putea permite hackerilor sa distribuie cu usurinta malware, poate chiar ransomware (program care iti restrictioneaza accesul la fisierele de pe PC obligand utilizatorul sa plateasca o suma de bani pentru a recupera datele).

Exista si o serie de vesti totusi! Doar utilizatorii versiunii de web WhatsApp sunt afectati de aceasta bresa de securitate, Check Point, firma care a descoperit vulnerabilitatea, anuntand inca de luna trecuta compania, utilizatorii fiind sfatuiti sa foloseasca ultima versiune a aplicaiei pentru a impiedica un eventual atac.

Conform firmei de securitate, vulnerabilitatea a fost cauzata de felul in care sistemul conceput de WhatsApp gestioneaza contactele trimise prin intermediul unui vCard, un fel de carte de vizita virtuala, hackerii folosind acest sistem pentru a introduce un program nociv pentru sistemul userului in acest vCard.

Nu numai utilizatorii de PC se pare ca au fost vizati, ci si cei de mobile, dupa un potential atac, putandu-se accesa lista de contacte de exemplu.

Din fericire bresa a fost reparata inca de pe 21 august. Din pacate inca mai exista utilizatori care folosesc versiuni mai vechi de WhatsApp. Daca te afli printre acestia si esti un utilizator frecvent al platformei, un update nu ar strica.

[CheckPoint]

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close