MORE

Un nou bug iPhone care iti inchide telefonul a fost descoperit!

Cand vine vorba de glume proaste, internetul este o sursa nesfarsita de asemenea poante nesarate. Si daca in ecuatie mai introducem si prieteni „glumeti”, iar unul dintre acestia doreste sa iti strice ziua iremediabil, poate sa faca asta folosind un nou bug iPhone descoperit, care iti inchide telefonul doar prin trimiterea unui simplu mesaj text.

Mesajul in cauza arata cam asa: لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣhi ॣ ॣ 冗 si se pare ca este un unicode care iti afecteaza functionalitatea terminalului, userii cu dispozitive iOS 8 fiind afectati, dar si cei cu versiuni mai vechi. Ce este un unicode? Ei bine, un unicode este un format definit de către Unicode Consortium pentru codarea, stocarea și interpretarea textelor pe suporturi informatice. Unicode este formatul standard de facto de codare și interpretare a datelor binare în format text, având drept țel final să cuprindă toate caracterele din toate limbile globului.

Unicode-ul prezentat mai sus nu se stie cum a fost descoperit, avand in vedere ca este o combinatie de araba cu simboluri, iar cine l-a descoperit, cel mai probabil a facut asta din greseala. Totusi acum ai ocazia sa vezi care dintre amicii si prietenii tai sunt niste glumeti, pentru ca daca ai un iPhone si descopera acest unicode, in mod cert iti vor trimite acest text. Daca il copieaza de aici s-ar putea sa nu mearga, avand in vedere ca l-am alterat. Dar internetul este un loc mininunat si… plin de informatii.

Nu se stie inca cand hot fix-ul va fi implementat pe terminalele Apple, dar singura metoda prin care poti scapa de resetarea telefonului sau tabletei este sa dai disable la previews. Acest bug este extrem de enervant (l-am testat si noi pe iPhone-ul lui Dan Cadar :), cu toate ca nu este un bug care provoaca stricaciuni. Dar iti poate strica ziua.

Articole asemanatoare

Back to top button