PC

Un nou benchmark cu AMD Zen a fost zărit

Mai avem de răbdat până când vom vedea modele de testare pentru noile procesoare Zen, așa că până atunci ne mulțumim cu ce rezultate se tot găsesc în bazele de date ale diverselor aplicații, precum Blender.

Un procesor cu numele ”AMD Engineering Sample” a fost zărit în listarea rezultatelor de test pentru Blender, poziționat la același nivel cu Intel Xeon E5-2650 V2 și chiar deasupra unui Intel Xeon E5-2680 V2. Aceste procesoare rulau la 2.6GHz și 2.8GHz, având 8 și 10 nuclee fizice, cu hyperthreading. Ambele modele au fost produse în anul 2013.

Nu vă pot spune la ce frecvență funcționa procesorul AMD, nici câte nuclee avea. Aceste informații nu erau listate în cadrul testului, doar timpul de execuție care era de 69 de secunde și sistemul de operare, Windows 2008 Server R2 64bit. Luând asta în considerare, ar putea fi vorba de un procesor Zen de pe platforma de server Naples, nu unul Summit Ridge dedicată aplicațiilor desktop.

Cu puțin noroc, nu va trebui să mai așteptăm mult până când vom afla informații mai concrete despre forma finală pe care o vor lua procesoarele din seria Zen. Nu de alta, dar testul anterior publicat chiar de AMD indica rezultate similare, dar de atunci și până acum au intervenit câteva schimbări la procesul de fabricație la GlobalFoundries. Poate unele care vor permite ridicarea frecvenței la mai mult de 2.8GHz.

[WCCFTech]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

4 comentarii

  1. Deci pe scurt… Xeon-ul E5-2680 V2 bla bla e cu 28% mai bun decat un 6700k… Deci stiu ce-mi aleg la anu de pe rafturi!
    Asta + un GTX 1050Ti sau 1060

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button