MORE

Un NES cu 8 proiectoare si 8 jucatori

Mai tineti minte cat de iritant putea fi cu aproape doua decenii in urma sa incerci sa joci ceva pe un Terminator/NES cu cinci-sase oameni, cand majoritatea jucatorilor stateau la coada, asteptand doar ca unul dintre jucatori sa crape? Ce frumos ar fi daca era un mod prin care pana la 8 oameni ar putea sa joace simultan acelasi joc.

Eh, creatia de aici nu reprezinta in nici un caz o solutie, dar cel putin este creativa. Cercetatori de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich si Disney au colaborat pentru a crea ceva inedit, un NES care poate umple o camera intreaga.

Sistemul este compus dintr-un NES traditional, modificat cu un PC Arduino pentru a suporta 8 controllere si tot atat de multe proiectare, in asa fel incat imaginea jocului sa fie desenata pe fiecare perete al unei incaperi, pe masura ce jucatorii progreseaza in nivel.

Nu pot juca 8 oameni simultan, nu prea exista jocuri Nintendo care sa suporte asta pe NES, sistemul fiind gandit pentru ca jucatorii sa preia controlul unul de la altul. Sigur, cu un ROM hack-uit ar fi fost posibil, dar Nintendo uraste aceasta idee.

Din punct de vedere tehnologic este impresionant, are absolut zero practicalitate, dar ca ceva de pus in mijlocul unei petreceri din acelea de lansare a vreunui produs, ar fi o atractie interesanta.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button