Tech&IT

Un milion de oameni și-au compromis conturile de Facebook după ce s-au logat pe aplicații malițioase

Aproximativ un milion de oameni vor fi notificați de Facebook cum că parolele conturilor lor au fost sparte de mai multe aplicații din Google Play și App Store. Totul vine după ce oficialii Meta au declarat că, doar în ultimele luni, au depistat peste de 400 de programe terțe cu probleme în magazinele de aplicații ale celor de la Google și Apple.

Aplicațiile își mascau adevărata identitate sub premisa că le ofereau utilizatorilor funcții interesante, cum ar fi editare foto și video sau chiar jocuri. După ce un utilizator descărca aplicația, el era înștiințat că toate funcțiile sunt blocate, dar că îi vor fi disponibile după ce se autentifică folosind contul de Facebook. Când au luat la bani mărunți aceste înșelătorii, specialiștii în securitate cibernetică au descoperit că, de fapt, majoritatea aplicațiilor nu aveau funcțiile promise implementate, nici măcar după autentificare. Astfel, programele respective erau concepute doar pentru a le fura oamenilor parolele de Facebook și nimic mai mult.

Oficialii Apple au declarat că, din cele aproximativ 400 de programe malițioase, doar 45 se aflau pe magazinul lor de aplicații și au fost îndepărtate în totalitate. Și Google și-a anunțat utilizatorii că toate problemele au fost rezolvate și că nu mai există, în acest moment, nicio aplicație cu risc pe Google Play. Cu toate astea, cei care sunt suspicioși că o un program ar putea să fie rău intenționat, pot raporta asta direct către Meta.

În zilele și săptămânile ce urmează, oamenii cărora le-au fost compromise conturile vor primi o înștiințare de la Facebook, împreună cu câțiva pași pe care să-i urmeze, cum ar fi schimbarea parolei cu una complexă și activarea funcției de autentificare în doi pași. Oricum, aceste două lucruri sunt o idee bună pentru oricine, ținând cont că peste jumătate din oameni folosesc aceeași parolă pentru mai multe conturi în mediul online.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button