PC

Un miliard de conturi Yahoo au fost periclitate

Mai țineți minte când Yahoo anunța că în 2014 au fost sustrase informații despre 500 de milioane de conturi? Și că Yahoo nu a vrut să spună publicului asta timp de doi ani de zile? Credeți că asta a fost prima dată când s-a întâmplat?

În nici un caz. Yahoo a dezvăluit acum că înainte de marele hack în care au fost afectate 500 de milioane de conturi s-a produs unul și mai mare. În luna august 2013 în jur de 1 miliard de conturi au fost periclitate. Datele extrase de hackeri includ nume, numere de telefon, adrese de e-mail, date de naștere, parole criptate și în unele cazuri chiar întrebări de securitate criptate și necriptate.

Yahoo susține că responsabilul este același grup sponsorizat de un anumit stat ca la celălalt hack… adică, alt grup decât Yahoo, care a integrat de ceva vreme o unealtă de spionaj în serviciul său de e-mail la cererea guvernului SUA. Metoda folosită pare să fi fost prin producerea de cookies falsificate, folosind date sustrase de la Yahoo, care permit accesarea conturilor fără nevoia de-a ști parola.

Persoanele afectate vor fi informate și li se va cere resetarea parolei… 3 ani prea târziu. De asemenea, întrebările de securitate necriptate au fost invalidate, așa că vor trebui schimbate.

În acest ritm, visele companiei Yahoo de a fi cumpărată pentru câteva miliarde ar putea fi complet spulberate.

[The Next Web]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

20 Comments

    1. Daca nu ar avea serviciul pentru hosting fotografii Flickr, care e o comunitate foarte mare, iar serviciul este unul fara concurenta in acest moment – 1TB gratuit pt. poze, de mult renuntam la ei. Poate cumpără careva mai repede Flickr, poate chiar goagle, ca serviciul de mail e de 2 lei,, clar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close