GamingRSS PaginaDeMedia

Un legislator vrea să înainteze o lege care interzice vânzarea de jocuri video „violente” în Chicago

Măi să fie, parcă ieri se lansa primul Doom și guvernul Statelor Unite o lua razna. Ceea ce a fost început de tatăl FPS-urilor este continuat, se pare, de majoritatea titlurilor care pun accentul pe violență sau au un conținut mai mult sau mai puțin violent.

În Chicago, furtul de mașini este la ordinea zilei, iar asta este deja prea mult pentru republicanul Marcus Evans Jr. Acesta propune o lege prin care se interzice vânzarea ce jocuri video cu conținut violent pe întreg teritoriul statului.

Legea în sine este mai mult o modificare a celei din 2012. HB3531 interzice(a) vânzarea acestor jocuri minorilor. Odată cu propunerea legislatorului, aceasta se va extinde, transformându-se într-o interdicție totală. Așadar, planul ar fi ca vânzarea acestor jocuri să fie clasificată drept infracțiune.

În termeni mai specifici, reprezintă o infracțiune vânzarea de jocuri video care „permit unui jucător să controleze un personaj încurajat să comită acte de violență asupra altor persoane, cu scopul de a ucide sau de a cauza daune psihologice/fizice altor oameni sau animale.”

De parcă nu era de așteptat, Electronic Software Association (ESA) s-a opus propunerii lui Marcus Evans Jr., menționând că nu există nicio legătură concretă între jocuri video și violența din viața reală (duuuuh!). Asociația respinge ferm tentativele de blamare a jocurilor, încurajând în schimb examinarea atentă a tuturor cauzelor care conduc la acte de violență.

Chicago nu este singurul stat care vrea să pună bețe în roate gaming-ului. Hawaii, de exemplu, se opune cu încăpățânare loot box-urilor din jocuri, pe motiv că acestea sunt la fel de nenorocite ca păcănelele. Dar, asta este America, nu ai ce să-i faci. Trebuie să ne bazăm pe faptul că există o comunitate extinsă și suficient de responsabilă și de open minded care să poată invalida orice argument eronat sau scornit din plictiseală împotriva jocurilor video. Și da, GTA 5 se află pe lista neagră.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button