PCRSS PaginaDeMediaTECH

Un laptop care iti bate PC-ul in jocuri! Review Acer Predator Triton 500

Revenim la subiectul “gaming pe laptop”. Cei care spun ca nu este posibil, habar nu au despre ce vorbesc, iar in majoritatea cazurilor, acele persoane au calculatoare acasa mai slabe decat laptopurile de gaming pe care le prezentam. Acer Predator Triton 500 este un laptop de gaming care te scuteste de nevoia unui desktop si a unui monitor performant.

Triton 500 vine la un pret incepand de la 2000 euro, da, acesta depaseste cu mult pretul unui PC mediu, dar sa va vad cum carati in spate un monitor si o carcasa daca va deplasati, plus perifericele. Laptopul are o greutate de 2kg, in care aveti cam tot ce va trebuie, in afara de mouse, care oricum se transporta usor. Ecranul are o diagonala de 15.6 inch la rezolutie 1080p, cu un panou IPS pe 144Hz care are un timp de raspuns de 3ms si este capabil de G-Sync. Cel mai ieftin ecran cu G-Sync, IPS la 144HZ este in jur de 3700LEI, chiar daca este de 27 inch, nici acesta la 15.6 inch nu ar fi foarte ieftin. Asadar deja o parte din pretul acestui laptop este justificat de catre ecran. Ecranul se vede excelent si se misca foarte bine, chiar daca are 3ms timp de raspuns.

Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar stratul mat elimina reflexiile nedorite. De procesare se ocupa un intel I7 8750H. Acesta dispune de 6 nuclee si 12 fire de executie. Frecventa de baza este de 2.2GHz cu Turbo pana la 4.1GHz. La frecventa maxima, procesorul ajung la un TDP de 45W. Acesta se descurca foarte bine atat in gaming cat si in aplicatii de editare foto sau video, asadar nu ne putem plange de performante. Pentru procesare video avem la dispozite un RTX 2080 Max Q. O placa video foarte perfoamanta si capabila, mai ales ca este una de desktop, doar ca aceasta are un TPD la jumatate, datorita frecventelor mai scazute. Reducerea frecventelor a facut posibila scaderea TDP-ului de la 225W la 80W, dar evident si performantele sunt sub cele ale unui RTX 2080 de desktop, insa tot este mai buna decat o placa video din gama mobila. Frecvente mai mari la procesor si la placa video implica si o racire potenta, la acest capitol Triton 500 sta foarte bine.

Acesta vine echipat cu trei ventilatoare de generatie noua, AeroBlade, care sunt silentioase si ofera un flux mare de aer. Bine, ele sunt silentioase atat timp cat stau pe turatie automanta, insa daca doriti puteti apasa butonul Turbo, iar acestea vor fi turate la maxim, pentru a oferi temperaturi cat mai scazute, evident conform legilor termodinamicii, acestea nu vor putea scadea sub mediul ambiental, asadar nu va imaginati ca vara la 45 de grade, laptopul se va transforma in aer conditionat si va face turturi pe radiator, asa cum vedem in unele materiale de marketing la raciri.

Modelul primit de noi in teste are 32GB RAM DDR4 la 2666MHz si doua SSD-uri de 256GB NVME puse in raid. Cine are suficienti bani poate opta pentru varianta cu doua SSDuri NVME de 512GB puse in raid. Am testat laptopul in Cinebench 15, BF 5, Shadow of the Tomb Raider si A.C Odyssey.

In Cinebench R15 acesta a obtinut 912 puncte, in testul pentru multicore. In BF5 cu DXR Off am avut o medie de 100 FPS-uri, in timp ce cu DXR On media a fost de 55FPS-uri. In Shadow Of The Tomb Raider media a fost de 88 FPS-uri iar in A.C Odyssey am avut o medie de 53 FPS-uri. In toate jocurile am testat cu preset High sau Ulltra, fiecare joc avand denumiri diferite pentru setarea maxima, si evident pe rezolutia nativa a ecranului, adica Full HD. In timpul testelor am avut activ si modul Turbo.

Per total ne place acest laptop si ne bucura faptul ca performantele pe dispozitivele portabile au crescut extrem de mult in ultimii ani. Atat de mult incat ne putem juca orice si evident putem face chiar si editare video pe aceste laptopuri, fara sa avem probleme. Pretul la care vine aceasta „masina” de gaming pleaca de la 2000 EURO in EMEA.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button