Telefoane

Un iPhone X a fost deblocat prin Face ID de fiul posesoarei

Tim Cook a glumit când a spus că noul sistem FaceID al lui iPhone X poate fi deblocat de gemeni. Dar se pare că și copiii voștri îl pot debloca. Asta a aflat familia Malik, când Ammar, de 10 ani, a deblocat iPhone-ul mamei sale fără probleme.

Și nici măcar nu avea nevoie de o mască printată 3D, așa cum au făcut-o cercetătorii din domeniul securității, pentru a sparge noul sistem de securitate conceput de Apple. Tânărul Ammar are genele mamei sale și acest lucru s-a dovedit a fi suficient. La sfârșitul articolului există un videoclip în care cei doi demonstrează acest lucru.

Apple susține că șansa unei persoane aleatoare de a debloca un iPhone X prin intermediul FaceID este de 1 din 1.000.000, comparativ cu 1 din 50.000 pentru TouchID. Acest lucru poate fi adevărat pentru o persoană oarecare, dar membrii familiei au în mod evident o șansă mult mai mare.

Prietenii familiei Malik spun că Ammar seamănă mai mult cu tatăl său, deși FaceID pare să fie de altă părere – el poate să deblocheze iPhone-ul mamei sale, dar nu și pe al tatălui său.

Oricum, se pare că trebuie să fiți atenți la prima configurare a FaceID. Dacă aceasta este efectuată în interior în condiții slabe de luminozitate, acest lucru poate afecta precizia lui FaceID. Foarte probabil acesta este și motivul pentru care acest lucru a fost posibil. Când mama a setat FaceID din nou (în lumină mai bună de această dată), Ammar nu a mai putut să păcălească telefonul.

Acesta nu este primul caz de păcălire a lui FaceID. Acum ceva timp, doi frați au postat un videoclip despre cum au reușit ei să păcălească FaceID, dar problema s-a dovedit a fi PIN-ul – unul dintre frați știa PIN-ul fratelui său și l-a folosit pentru a debloca telefonul de câteva ori. De fiecare dată când deblocați telefonul cu un cod PIN, FaceID recalibrează, astfel că în acest caz, după câteva deblocări consecutive cu codul PIN, FaceID a învățat ambele fețe ale celor doi frați.

Familia Malik însă precizează că acesta nu este și cazul lor, deoarece Ammar nu știe PIN-ul telefonului mamei sale. Dacă nu sunteți convinși, aruncați o privire pe clipul de mai jos.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button