Telefoane

Un iPhone X a fost deblocat prin Face ID de fiul posesoarei

Tim Cook a glumit când a spus că noul sistem FaceID al lui iPhone X poate fi deblocat de gemeni. Dar se pare că și copiii voștri îl pot debloca. Asta a aflat familia Malik, când Ammar, de 10 ani, a deblocat iPhone-ul mamei sale fără probleme.

Și nici măcar nu avea nevoie de o mască printată 3D, așa cum au făcut-o cercetătorii din domeniul securității, pentru a sparge noul sistem de securitate conceput de Apple. Tânărul Ammar are genele mamei sale și acest lucru s-a dovedit a fi suficient. La sfârșitul articolului există un videoclip în care cei doi demonstrează acest lucru.

Apple susține că șansa unei persoane aleatoare de a debloca un iPhone X prin intermediul FaceID este de 1 din 1.000.000, comparativ cu 1 din 50.000 pentru TouchID. Acest lucru poate fi adevărat pentru o persoană oarecare, dar membrii familiei au în mod evident o șansă mult mai mare.

Prietenii familiei Malik spun că Ammar seamănă mai mult cu tatăl său, deși FaceID pare să fie de altă părere – el poate să deblocheze iPhone-ul mamei sale, dar nu și pe al tatălui său.

Oricum, se pare că trebuie să fiți atenți la prima configurare a FaceID. Dacă aceasta este efectuată în interior în condiții slabe de luminozitate, acest lucru poate afecta precizia lui FaceID. Foarte probabil acesta este și motivul pentru care acest lucru a fost posibil. Când mama a setat FaceID din nou (în lumină mai bună de această dată), Ammar nu a mai putut să păcălească telefonul.

Acesta nu este primul caz de păcălire a lui FaceID. Acum ceva timp, doi frați au postat un videoclip despre cum au reușit ei să păcălească FaceID, dar problema s-a dovedit a fi PIN-ul – unul dintre frați știa PIN-ul fratelui său și l-a folosit pentru a debloca telefonul de câteva ori. De fiecare dată când deblocați telefonul cu un cod PIN, FaceID recalibrează, astfel că în acest caz, după câteva deblocări consecutive cu codul PIN, FaceID a învățat ambele fețe ale celor doi frați.

Familia Malik însă precizează că acesta nu este și cazul lor, deoarece Ammar nu știe PIN-ul telefonului mamei sale. Dacă nu sunteți convinși, aruncați o privire pe clipul de mai jos.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button