PC

Un Intel i9 7900X a reușit să atingă 5.7GHz

Acum că seria nouă de procesoare Intel a fost dezvăluită, a venit timpul să vedem și până la ce frecvență poate fi împinsă o namilă cu 10 nuclee.

Un Intel i9 7900X a fost dus până la frecvența de 5,7GHz, procesorul a vând în mod normal o frecvență de doar 3.3GHz. Desigur, această reușită a fost capabilă doar prin folosirea de azot lichid, așa că probabil n-ar trebui să vă așteptați să săriți la astfel de frecvențe cu răcire normală. Nu numai asta, dar se pare că procesoarele i9 nu vor avea tocmai cea mai eficientă metodă de-a lipi capacul de pastilă, în ceea ce privește eficiența termală.

La această frecvență i9 7900X a stabilit câteva recorduri, atingând 3181 de puncte în Cinebench R15 și 34,79 puncte în Cinebench R11.5. Acestea sunt scorurile cele mai mare obținute vreodată de un procesor cu 10 nuclee, rivalizând componente de server cu 20 de nuclee.

Desigur, această performanță nu prea înseamnă mult, din moment ce o astfel de soluție de răcire nu poate fi utilizată pe termen lung. Ca standard, procesorul poate atinge 4.4 GHz în modul Turbo Boost 3.0, frecvența de care beneficiază doar două nuclee, nu toate 10 ca în cazul acestui record.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button