PC

Un i5 Kaby Lake poate depăși 5.1GHz cu răcire pe aer

O veste bună pentru cei care vor un procesor capabil de ceva overclock în viitorul apropiat, seria Kaby Lake pare să fie foarte capabilă în acest aspect.

Atât noul i7 7700K precum și i5 7600K au fost zărite într-o serie de teste efectuate de facebookHK și HKEPC, indicând potențial foarte mare pentru overclock.

Procesorul i7 7700K a putut fi dus până la frecvența de 6700MHz, însă nu tocmai cu ustensile care vor fi la îndemâna tuturor. În acesta caz a fost folosit azot lichid.

Partea cea mai interesantă vine de la overclock-ul lui i5 7600K. Acest procesor în mod normal funcționează la 3.8GHz, dar a putut să fie împins până la 5.1GHz și nu folosind cine știe ce creație bizară care să implice foarte multe țevi și rezervoare. A fost răcit folosind un cooler pe aer. Probabil unul foarte baban, nu de alta, dar temperaturile raportate erau de maxim 46 de grade celsius, iar cele curente nu păreau să sară de 30 de grade.

dav

Pentru a vă oferi ceva context, dacă ar fi să rulezi un Kaby Lake la 5.1GHz la acele temperaturi, nu prea ai mai avea motiv să cumperi un alt procesor cam pentru încă un deceniu.

Desigur, dacă procesoarele ar suporta un astfel de overclock la temperaturi scăzute, rămâne întrebarea logică: De ce nu a mărit Intel frecvența din cutie? Ar putea fi pentru că răcirea folosită chiar este ridicol de babană, sau pentru că cel care a făcut overclock-ul a folosit de fapt un alt tip de răcire. Totuși, nu ar fi fără precedent. Seria Sandy Bridge avea un potențial de overclock atât de mare, încât posesorii acelor procesoare tot nu prea au motiv întemeiat să treacă la hardware nou.

Procesoarele desktop Kaby Lake ar trebui să fie disponibile în curând.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

17 comentarii

    1. E corecta exprimarea. Se refera la faptul ca e racit pe aer, iar de multe ori se foloseste „overclock pe aer” ; „overclock pe apa/racire lichida”

    2. O fi gresit din punct de vedere stiintific dar asa se spune :)) E ca si aia „”da-mi te rog frumos o cana de apa”” 🙂 bineinteles ca ii dai la om o cana CU apa dar termenul este „”de apa””. Asa e si aici: Racire pe aer……deoarece foloseste radiator si ventilator, nu tuburi CU apa 😛

  1. O să ajungem să ne cumpărăm procesoare mai des decât iPhone-uri. Mie unul îmi e teamă să cumpăr unul azi, mâine apare un altul… Aproape 7000mhz e nebunie deja. Multiplicat cu numărul de Core-uri… Doamne doamne…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button