GamingPC&ConsolesTech&IT

Un i5 10300H apare în Cinebench R20

Și este... nu pot nega că este

Generația curentă de procesoare ale companiei Intel este puțintel cam confuză. Bine, de obicei procesoarele pentru laptop tind să fie confuze, de aveam ani de zile i7-uri ce aveau două nuclee, când caracteristica definitorie a unui i7 era quad core cu hyperthreading. Dar în acest caz, Intel a reușit să ne mai aburească puțin îngrămădind două arhitecturi și două procese diferite de producție în aceea serie, seria 10000.

Procesoarele Ice Lake, cele mai moderne, sunt deja disponibile într-un număr măricel de laptop-uri pe care le puteți cumpăra chiar acum. Dar sunt modele de putere destul de redusă. Așa că ce vor aduce modelele de putere mai mare, de 45W? Eh, acestea se folosesc de arhitectura Comet Lake-H și conform unei apariții în Cinebench R20, nu oferă prea multe.

Scorul de 1924, ce poate fi văzut în imaginea de mai sus, este cu aproximativ 11% mai mare ca modelul pe care îl va înlocui, un i5 9300H. Acest spor de performanță nu vine de la vreo îmbunătățire arhitecturală, ci de la sporirea frecvenței cu până la 200MHz. Va fi tot un procesor quad-core cu hyperthreading făcut pe 14nm. Alături de el vor fi și procesoare ce dispun de 6 și de 8 nuclee, ce vor fi limitate la același TDP de 45W.

Nu știu să vă spun când vor sosi acestea pe piață, dar probabil va fi în curând. Posibil în aceeași perioadă în care vom vedea și modele de laptop în magazine ce se folosesc de noile procesoare Ryzen 4000 pentru laptop.

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button