PC

Un hotel a fost ținut ostatec de hackeri

Din categoria „De ce este ușa mea conectată la internet?” avem încă un exemplu a minunățiilor lumii mereu conectate, a potențialului hilar pe care îl are Internet of Things.

Romantik Seehotel Jaegerwirt, un hotel de patru stele de la malul lacului Turracher din Austria, a trebuit să plătească 1500 de euro unor hackeri care au reușit să blocheze sistemul de chei electronice. Incidentul s-a întâmplat atunci când hotelul avea în jur de 180 de oaspeți, care erau incapabili să intre în camerele lor, deoarece ușile nu mai puteau fi descuiate.

Hotelul a declarat că aceasta nu a fost prima dată când s-a întâmplat, ceva similar petrecându-se pe timpul verii, iar restaurarea atunci a sistemului a costat câteva mii de euro care nu au putut fi achitați din polița de asigurare, deoarece nu a putut fi găsit vreun făptaș. Acest tip de atac pare să fie destul de comun, hotelul alegând să plătească deoarece alte hoteluri din zonă au făcut la fel în ultima vreme.

Pentru a preveni acest incident pe viitor, hotelul plănuiește ca la următoarea renovare să revină la chei tradiționale.

Desigur, ar fi putut să păstreze sistemul electronic, dar fără a-l mai conecta la internet. Dar atunci mereu ar fi fost pericolul ca un angajat mai deștept să încerce să descarce ceva suspect în sistem. Nu de alta, dar ransomware în general este descărcat de utilizator de bună voie și nesilit de nimeni.

[The Local]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button