Dupa Twitter,LinkedIn si Myspace – ce site major urmeaza sa piarda increderea utilizatorilor?
Se pare ca recenta bresa de securitate pe care au experimentat-o site-urile LinkedIn si Myspace, rezultand in milioane de conturi compromise, nu este singura de acest gen, Twitter fiind vizat si el, conform site-ului ZDNet, populara retea de socializare avand in acest moment peste 380 de milioane de conturi compromise.
Un hacker de origine rusa, ce foloseste pseudonimul Tessa88 online, a pretins incepand cu ziua de marti ca este in posesia a peste 379 de milioane de parole, mailuri si username-uri. Miercuri in schimb, LeakedSource a afirmat ca un numar de 33 de milioane de conturi au fost de fapt compromise, asta reprezentand un pic peste un procent de 10 la suta din numarul de utilizatori lunari Twitter.
Asta nu l-a oprit pe hacker sa puna la vanzare cache-ul de date pentru zece bitcoins, aproximativ 7700 de dolari, existand si link-uri catre recentele brese de securitate LinkedIn si Myspace, ceea ce indica o implicare a lui Tessa88 si in cazul celor doua atacuri.
Ce inseamna asta pentru utilizatori de Twitter? Ei bine, este timpul sa isi schimbe parolele in timp util, altfel risca sa ramana fara cont. Pe de alta parte, o serie de analisti sustin faptul ca Twitter nu a fost atacat direct, acestia indicand un malware care a obtinut ilicit datele folosind browser-ul pentru a trimite inapoi la hacker informatiile.
Cine stie, poate in viitorul apropiat o sa o vedem pe Katy Perry sau pe Zuckerberg pe Twitter cum fac reclama electorala lui Putin sau de ce nu, poate se transforma in mandri agenti de vanzari pentru pastile dubioase pentru cresterea potentei... in mod cert lui Perry ii trebuie asa ceva.
Suntem tare curiosi ce alt site urmeaza sa fie vizat, avand in vedere ca trei dintre cele mai accesate site-uri din lume deja si-au pierdut milioane de contrui, parole si mailuri. Este una dintre cele mai importante brese de securitate la nivel global, iar asta cel mai probabil o sa releve si o serie de schimbari obligatorii din partea detinatorilor platformelor.
Morala?! In acest moment doar un username si o parola nu iti mai ofera atata siguranta dragi utilizatori. Conectarea cu doi factori de autentificare este mult mai sigura.