MORE

Un hacker a spart o banca din Emiratele Arabe

De fiecare data cand o persoana afla ce inseamna „hacker”, primul lucru care ii trece prin minte este: „Pot oare sa capat acces la conturile bancare ale unor indivizi foarte bogati din tari foarte indepartate care nu au nici o sansa sa dea de mine vreodata?”. Eh, cineva nu doar ca s-a gandit la asta, dar acest hacker a incercat sa se foloseasca de abilitatea sa pentru a santaja o banca din Emiratele Arabe.

Inca de luna trecuta, un individ care isi spune „Hacker Buba” a informat o banca din Emiratele Arabe ca a obtinut acces la un numar de conturi a caror valoare cumulativa era de peste 100 de milioane de dolari. Genul de conturi care aveau pe ele chiar si cate 12 milioane de dolari.

Scopul acestui hacker nu era sa goleasca toate conturile si sa o ia la fuga cu banii, ci sa santajeze banca pentru suma de 3 milioane de dolari. Daca nu ii era platita suma, atunci urma sa dezvaluiasca toate detaliile posesorilor acestor conturi.

Banca avea un timp limita pana cand sa platesca aceasta suma, dar a refuzat, ca urmare, toate acele detalii au fost publicate pe internet, iar acum hacker-ul este cautat de autoritati. Informatiile au fost publicate pe pagina sparta a unei echipe de basketball.

Acest incident a fost numit cel mai groaznic atac cibernetic asupra unei banci din istoria Emiratelor Arabe.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button