PC&Consoles

O nouă zi, un nou hack – de data aceasta în sfera DOTA 2

Pe 10 iulie a avut loc o întâmplare care a trecut neobservată – cel puțin până când copia bazei de date furate de hacker de pe forumurile DOTA 2 a fost publicată pe site-ul dedicat notificărilor de breșe de securitate ale bazelor de date, LeakedSource.

Atacatorul a exploatat o vulnerabilitate la injecții SQL prezentă în platforma vBulletin pe care este construit forumul, și a dobândit acces la date limitate, precum username-ul, email-ul și adresa de IP.

Din nefericire, printre aceste date făcute publice sunt și parolele hashuite ale utilizatorilor, criptate cu algoritmul MD5. Din păcate algoritmul nu prea oferă siguranță în ziua de azi, o sursă a LeakedSource confirmând că din baza lor de date, peste 154 de milioane de parole criptate cu MD5 – adică circa 80% – au fost deja decriptate.

Valve încă nu au oferit nici o declarație pe marginea hack-ului.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

21 comentarii

  1. Acu toata lumea joaca Pokemon Go …:)) nu mai au timp nici de fifa ..au treaba pe afara…macar asa or sa zica si parintii ceva de genul:”copilul meu face sport zi de zi ..cate 5 ore.. alearga dupa pokemoni”

  2. @zon@ it …. Ce legatura are cu dota? Pentru a intra în Dota trebuie sã fi conectat pe Steam …. Ce user si ce parole ? Aceasi stire poate fi si pentru cs go , pt TF si asa mai departe….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button