PC

Un GTX 1080 Ti a reușit să atingă 2.5GHz

GeForce GTX 1080 Ti este în acest moment cea mai performantă placă video de pe piață, dar unii oameni sunt de părere că poate fi mai performantă.

Un overclocker numit Kingpin a decis să vadă exact cât de departe poate fi împinsă această placă video, folosind răcire cu azot lichid pentru a ridica frecvența unui GTX 1080 Ti la 2.5GHz. Este o reușită destul de impresionantă, având în vedere că această placă video are o frecvență standard de aproximativ 1.5GHz. Memoria de tipul GDDR5X a fost dusă până la 12.5GHz, față de cei 11GHz pe care îi are de obicei.

Acest GTX 1080 Ti a reușit astfel să atingă un scor de 13291 de puncte în 3D Mark Time Spy, un record nou pentru o placă video cu un singur GPU. Recordul anterior a fost deținut de un Titan X(P) cu o frecvență de 2.3GHz. Sistemul pe care obținut acest scor era echipat cu 32GB de RAM DDR4 la 3200MHz și un procesor i7 6950X care funcționa șa 5.1GHZ.

Desigur, cei care nu au o provizie constantă de azot lichid la îndemână probabil nu vor putea atinge astfel de frecvențe în mod normal, dar infrastructura electrică a plăcii este destul de solidă și ar permite sporirea performanței într-un mod simțitor chiar și pe soluții de răcire normale.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button