MORE

Un grup de ingineri pleacă de la Project Titan la startup-ul Zoox

După ce Apple a mai restrâns scopul planurilor inițiale legate de Project Titan, un grup de ingineri auto pleacă din companie pentru a se angaja la startup-ul Zoox, unde vor ajuta la realizarea unei mașini fără șofer.

Cei 17 ingineri sunt specializați în dezvoltarea unor elemente ce se regăsesc atât în vehiculele autonome cât și în cele tradiționale, cum ar fi sistemele de frânare și suspensie. Atât Apple cât și Zoox au refuzat să ofere vreun comentariu pe acest subiect.

După ce anul trecut numărul de angajați și costurile au crescut, Apple a mai restrâns din scopul ambițios al proiectului. A urmat o serie de concedieri, relocări sau demisii de personal din propria lor inițiativă, iar proiectul a primit 2017 ca termen limită pentru a demonstra fezabilitatea sistemelor de conducere autonome, și pentru a se hotărî o direcție finală.

În iunie directorul general Tim Cook a declarat că Apple se concentrează pe sisteme de conducere autonome. Această tehnologie ar putea fi oferită ulterior altor producători de mașini, sau ar putea folosită mai târziu tot de Apple, în eventualitatea în care compania s-ar hotărî să revină la proiectul construirii unei mașini autonome.

Ultima plecare în masă de la Apple sugerează că sunt șanse din ce în ce mai mici ca Apple să continue să lucreze la propria lor mașină. Inginerii au început să se simtă din ce în ce mai marginalizați iar talentele lor din ce în ce mai puțin folosite în aria lor de expertiză, motiv pentru care au decis să facă tranziția către noul angajator.

Zoox urmează să își construiască propria flotă de vehicule autonome. Compania cu sediul în California a făcut o serie de angajări importante anul acesta în aprilie, numindu-l pe Mark Rosekind, fostul adminstrator de la National Highway Traffic Safety Administration, în funcția de director la departamentul de inovare a siguranței, iar pe veteranul de la Ferrari Corrado Lanzone în funcția de șef al producției. În afară de aceștia, Zoox a mai cooptat în ultimii doi ani câțiva specialiști în aprovizionare de la Apple.

Cât de mari mai sunt șansele acum ca Apple să mai lucreze la o mașină ce se va pilota singură? Aproape zero. S-ar părea că Apple s-a decis ca proiectele sale să sprijine mai mult parcursul altor mărci, precum Waymo (deținut de Google) și Uber, decât să lucreze la propria lor mașină.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button