MORE

Un grup de hackeri responsabili pentru furt de jocuri si secrete militare a fost condamnat!

Un grup de hackeri responsabili pentru furt de jocuri si… secrete militare a fost condamnat, acestia pledand „vinovat” in fata unui judecator din Statele Unite. Acestia se fac vinovati de furt al unor jocuri neterminate pentru Xbox si software militar.

Departamentul de Justitie al Statelor Unite a anuntat astazi ca din 4 membri ai unui grup international de hackeri pusi sub acuzare pentru furtul de 100 de milioane de dolari in software si proprietate intelectuala, doi au pledat deja vinovati. Folosind un mix de SQL injection si parole furate, grupul a intrat in retelele interne ale Microsoft, Epic Games, Valve, Zombie Studios si ale… Armatei Americane! Tinta lor? Jocurile video si software de pilotaj.

Pe langa acumulare de date ale angajatilor companiilor, se spune ca grupul a furat si codul si specificatiile tehnice pentru versiunile timpurii ale jocurilor Call of Duty: Modern Warefare 3 si Gears of War 3 pentru Xbox One, precum si simulatorul de elicopter Apache construit pentru armata de catre Zombie Studios. DoJ spune ca grupul este acuzat ca a conspirat sa vanda informatia dobandita. „Economia americana este caracterizata de inovatie”, a explicat asistentul procurorului general, Leslie Caldwell. „Dar inovatia americana este valoroasa doar atat timp cat poate fi protejata.”

Cazurile de hack sunt la ordinea zilei, insa DoJ spune ca acest caz este unic in felul sau, marcand ceea ce ar putea fi prima condamnare a unor hackeri straini pentru furtul unor astfel de bunuri si pentru incercarea de a le vinde. Chiar si asa, acuzatii nu stau prea departe: David Pokora, care a pledat vinovat, este din Mississauga, Ontario, Canada. El nu a fost inca acuzat, dar faptul ca a pledat vinovat este primul pas, nu-i asa?

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button