MORE

Un grup de hackeri inventivi a „spart” loteria din Connecticut

In ziua de astazi nimic nu mai este sigur… nici macar loteria, considerata una dintre cele mai sigure institutii, ipostaza unei posibile intruziuni a unui hacker fiind considerata imposibila.

Nu si daca locuiesti in Connecticut, ai inca cinci prieteni si vizezi tonomatele loteriei care garanteaza un castig automat si vizezi un bug care te lasa sa pritenzi tichete castigatoare cand iti pofteste inima. 

Procurorii care ancheteaza cazul au fost alertati de catre compania care administreaza terminalele loteriei, acestea inmanand mai multe castiguri decat de obicei suspecatandu-se o posibila intruziune externa. Card-urile generate de aceste terminale apartin unei categorii de tichete de loterie numite 5 Card Cash, bugul in sine fiind destul de usor de reprodus.

Cei sase infractori au gasit astfel metoda perfecta de a-si rotunji profiturile, punand terminalul sa realizeze mai multe tichete intr-o singura instanta, ceea ce cauza blocarea acestuia. Astfel, un operator iscusit urmarea ce tichete vor iesi castigatoare, pe care evident le pastra, anulandu-le pe cele necastigatoare.

Pierderile nu au fost atat de mari. Aproximativ 10.000 de dolari. Totusi, asta pune sub semnul intrebarii intreaga industrie loto din Statele Unite, unde astfel de tonomate se gasesc la toate colturile si in mai toate magazinele, iar daca un ticket precum 5 Card Cash, care este destul de popular in State poate sa fie exploatat, cine stie ce alte surprize ne mai asteapta in viitor.

Cert este ca procurorii federali investigheaza si o serie de alte tonomate pentru a preveni un astfel de incident.

[Hartford Courant]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button