Telefoane

Un Google Pixel XL de 770 de dolari costă doar 285 de dolari de fabricat

Sunteți curioși cât de mult costă fabricația unui telefon Google Pixel XL? Eh, dacă ați citit titlul știți deja.

Conform IHS Markit, o companie de analitică ce s-a mai ocupat de astfel de expertize, varianta cu 32GB de stocare a lui Google Pixel XL costă doar 285,75 dolari pentru a fi construită. Prețul include atât costul materialelor cât și cel al manufacturii.

Astfel, Google obține un profit brut de pe aceste dispozitive de aproape 485 de dolari, și asta dacă nu luăm în calcul prețul din Europa al dispozitivului, care tinde să fie calculat în euro în defavoare clientului.

Din acești 485 de dolari, Google trebuie să acopere celelalte costuri asociate dispozitivului, cum ar fi transportul, promovarea și dezvoltarea. Dar mai există și numeroase alte surse de venit secundare, cum ar fi forarea clienților pentru date și magazinul de aplicații.

Cea mai scumpă componentă a lui Google Pixel XL este ecranul său, care alături de panoul de Gorilla Glas 4 costă 58 de dolari. Pe locul al doilea este chipset-ul de 50 de dolari, iar camera lăudată ca fiind cea mai bună din lume costă doar 17.5 dolari… în sensul că ambele camere costă atât, nu doar cea principală. Mai scumpă este carcasa telefonului, care costă 35 de dolari. Și dacă erați vreodată curioși să aflați cât de mult costă o baterie, cea de 3450mAh făcută de LG costă 4 dolari.

Sistemul de operare mai este și el un factor, varianta făcută pentru Pixel având ceva funcții adiționale față de cea standard.

Totuși, merită menționat Google Pixel XL este printre cele mai scumpe telefoane high-end de pe piață, când vine vorba de costul producției. iPhone 7 costă doar 225 de dolari, iar varianta Plus ajunge pe la 260 de dolari. Iar Galaxy S7 costă în jur de 255 de dolari, în timp ce Galaxy Note 7 costă în funcție de valoarea mașinii incendiate.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

15 comentarii

  1. „în timp ce Galaxy Note 7 costă în funcție de valoarea mașinii incendiate” Pai se putea fara o glumita acolo ? :))

  2. E greu sa intelegi ca pe langa procesul efectiv de fabricatie, mai exista costuri cu R&D, soft, marketing, vanzari, etc.

  3. Ia vezi tu că acel soft la care faci referire ( și da, ai dreptate, se găsește deocamdată doar pe acest model) este produs „in the house”, de angajați ai Google, care, dă-mi voie să cred, că nu împart profitul cu Google făcut din diferența de preț, primesc un salariu, oricât de mare ar fi el … Deci, acest argument nu stă în picioare … Idem pentru cei de la Apple …

  4. Mod de preparare:se ia piesele, se pun într-un borcan, se toarnă orez. Pus la păstrare peste noapte pana atrage niște chinezi care îl asamblează ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button