PC

Un GeForce GTX 1060 a trecut de 3GHz

În cadrul evenimentului de overclocking GOC 2016 Worldwide Qualifier, organizat de producătorul de plăci video Galax, s-a obținut o performanță nouă și foarte impresionantă pentru placa video GTX 1060.

Modelul cu 6GB de memorie a fost împins până la o frecvență de 3010 MHz, o îmbunătățire cu 200 de MHz față de un record similar stabilit cu o lună în urmă.

După cum vă puteți imagina, această reușită să făcut folosind azot lichid pentru răcire, deoarece o soluție normală nu ar fi fost în stare să mențină placa video la un nivel acceptabil al temperaturii.

Modelul folosit a fost unul realizat de Galax, care include o componentă de livrare a energiei ceva mai robustă decât un GTX 1060 normal, fiind gândită pentru overclocking.

La acest nivel, placa video a reușit să atingă un nivel de performanță care întrece  modelele mai scumpe GTX 1070 și GTX 1080. Desigur, nu oricine va putea face un astfel de overclock și în nici un caz pe termen lung. Dar cel puțin arată de ce este în stare procesorul grafic să facă fără să explodeze.

[Tweaktown]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button