MORE

Un GeForce GTX 1080 va functiona pe un laptop

Anul trecut, Nvidia a uimit publicul prin modul in care a reusit sa ingramadeasca un GTX 980 intr-un laptop. Nu era vorba de o varianta M a placii video, ci editia sa completa de pe desktop. Iar in curand compania va impresiona din nou.

Conform unor vesti care vin de la Computex, Nvidia s-ar pregati sa lanseze placi video high-end de laptop noi, care fac parte din seria GeForce 1000. Acestea insa nu vor fi editii ciuntite, cu mai putine nuclee CUDA, ale celor de pe desktop, ci vor fi chiar cele de pe dektop.

Aceste placi video, precum GTX 1080 si probabil GTX 1070 vor fi integrate in diverse laptop-uri high-end si vor asigura o performanta ridicola, comparativ cu ceea ce este de asteptat in mod normal de la un astfel de dispozitiv portabil. Desigur, chiar daca seria GeForce 1000 aduce un spor de eficienta energetica mare, variantele de le laptop tot vor trebui sa opereze la un TDP mai mic fata de editia de pe desktop.

Dar chiar si asa, ne-am putea apropia in sfarsit de momentul in care „laptop de gaming” nu suna la fel ca „placute de frana facute din iPhone-uri”. In alte cuvinte, scump, teoretic functional, dar nu chiar atat de practic.

Segmentul mai mid-range si low-end de laptop-uri inca vor mai avea modele din seria M, din moment ce deja au fost zarite variante cu ceasta desemnare pentru cateva din noile placi video GeForce.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button