TECH

Un fost Mythbuster propune pantofi pentru VR

Jamie Hyneman, unul din celebrii Mythbusters, a lansat o campanie de finanțare publică pentru un nou mijloc de locomoție într-un mediu VR. Pantofi motorizați.

Conceptul nu este foarte greu de înțeles. Sunt pantofi care au un motor și o șenilă care merge în sensul opus deplasării purtătorului. În efect, stai pe loc atunci când mergi cu ei, iar un senzor translatează mișcarea pe care încerci să o faci într-un mediu VR. Heyneman are ideea pentru acești pantofi de 30 de ani… nu pentru că lucra atunci la VR, ci pentru că a legat niște bormașini de patine cu rotile. Desigur, produsul finit de acum va fi ceva mai sofisticat și nu va conține bormașini.

Numele provizoriu al pantofilor de VR pare a fi Vortrex, dar nu este încă definitiv. Nici măcar nu există un prototip funcțional pentru varianta finală, doar modele de testare. Ultimele din ele includ și senzori care permit pantofilor să evite pe cont propriu obstacole în cazul în care o pisică decide să se apropie de tine cât ești în VR. Pe termen lung acești senzori vor fi utili și la evitarea obstacolelor în deplasarea normală. Campania de finanțare este pentru a șaptea generație a pantofilor, iar recompensele nu includ vreo pereche de bocanci motorizați.

Pantofii ar urma să aibă și aplicații dincolo de VR, cum ar fi deplasarea redusă în medii interioare sau folosirea lor în locul unei bande de alergare. Generațiile viitoare ar putea chiar să funcționeze în medii exterioare, cu intenția de-a permite o viteză de deplasare de două ori mai mare ca ritmul tipic de mers.

Dar până acolo mai sunt multe lucruri de rezolvat, cum ar fi găsirea unui mod de-a include senzorii, motoarele și tot ce mai trebuie fără ca pantofii să explodeze atunci când sunt purtați de o persoană mai solidă. În cazul în care finanțarea are succes, prototipul ar putea fi gata prin iulie anul viitor. Apoi, probabil vor avea nevoie de mai multă finanțare pentru a scoate pe piață un produs finit, asta în cazul în care conceptul nu va fi cumva cumpărat de Facebook.

[Indiegogo]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button